9317,24%-0,84
37,95% 0,34
43,14% 0,15
4074,57% 0,31
6621,05% 0,78
Başkanlığını emekli maarif müfettişi Sayın Ömer Bülbül’ün yaptığı bu kulüp hemen hemen her hafta bir etkinlik yapmaktadır. Bazen bu etkinliklerine Yurt Dışı gezileri de dâhil etmektedir. Örneğin geçen sene sekiz Balkan ülkesine gezi düzenledi.
6 Nisan 2025 Pazar Günü Anemon Dağcılık ve Spor Kulübü 60 kişilik bir ekiple, Manisa’nın ücra köşesindeki ilçesi Selendi’ye adeta çıkarma yaptı. Ben de bu unutulmaz gezide bulunmak ayrıcalığını yaşadım. Görüp hissettiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Selendi’nin adını ve el değmemiş doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan bu gezide ilk durak Terziler Köyü oldu.
Köyün Muhtarı İsmail Ekim, yanında, Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Manisa Selendililer Dernek Başkanı Emrah Yıldırım, Emekli Profesör Dr. Şaban Gürcan ve bir kısım köylüler tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılandılar.
Gelen ziyaretçilere köy muhtarı İsmail Ekim öncülüğünde yöresel gözlemelerle müzeyyen otantik kahvaltı ve sınırsız çay ikram edildi. Köy kahvehanesinde ekibimiz için önceden hazırladıkları köy kahvaltısı için, Muhtar İsmail Ekim ve köylüler ile bizi köyde karşılayan Belediye Başkanı Sayın Murat Daban Bey’e ve Manisa Selendililer Dernek Başkanı Emrah Yıldırım’a ayrı eyrı teşekkür ederiz. Kahvaltıyı müteakip Yelimera Kanyonuna gidildi. Bu kanyon Dünyaca ünlü ABD dedki Colerado kanyonuna muadil muhteşem bir yer. İçerisinde mağaraların da bulunduğu kanyon, Yunan işgali zamanında Selendi’deki kadınların Yunan’dan kaçıp saklandıkları birer doğal sığınak görevi ifa etmişler.
Yelimera Kanyonu, yolu yapılır, Kanyon etrafında düzenlemeler uygulanırsa epey ilgi çekebilir. Anemon Dağcılık Spor Kulübü ayrıca çevre duyarlılığına sahip üyelere haizdir. Bu gezide yanlarında getirdikleri kuşburnu, kayısı, şeftali başta olmak üzere çeşitli tohumları toprağa dikmeyi de ihmal etmediler.
Ekibe rehberliği 18 Mart Üniversitesinden emekli Prof. Dr. Şaban Gürcan yaptı. Kendisi Selendi’nin Kınık köyünden olup, emekli olunca buraya yerleşmiş biridir. Selendi bir biblo gibi Yörük-Türk adet ve geleneklerinin en canlı şekilde yaşamakta olduğu bir şirin ilçemiz.
Şaban beyin rehberliğinde, “Gelin Kayası” nı ve peri bacalarını gezdik. Cidden gezilip görülmeye değer. Manisa içerisinde olup da bu tür yerler için Kapadokya’ya gitmeden önce buraların gezilmesi daha önceliklidir.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CİRİT STADYUMU SELENDİ’DE
Selendililer, Anemon Dağcılık ve Spor Kulübü üyelerinin ziyareti şerefine cirit oyunu gösterisinde bulunundular. Otobüslerle stadyuma gelen kulüp üyelerini Atlı cirit ekibi bir karşıladı. Arkasından muhteşem gösterisini sundu. Kulüp üyelerinde coşkuyla alkışlanan muhteşem gösteriyi seyreden Anemon Kulübü üyeleri, Selendi Cirit ekibinin Türkiye’de cirit ekibi bulunan iller içerisinde ilk üç sırayı elinde bulunduran 7 kulübe sahip olduklarını öğrendiler.
Cirit müsabakalarında bu alanda isim yapmış iller, Erzurum, Bayburt, Konya vs. illerin kulüplerinin en çok çekindiklerinin Selendi Ekibi olduğunu söylediler. Hatta eski Valilerimizden Muzaffer Ecemiş’in bu başarılarından ötürü Selendi’ye en büyük Cirit Stadyumu yaptırdığını söylediler. Gerçekten de Selendililer ne kadar övünseler yeridir.
KINIK’TA ŞATO KÖY EVİ
Selendi merkezindeki esnaf lokantasında yenilen akşam yemeğinden sonra, rehberimiz Prof.Dr. Şaban Gürcan Bey’in kendi köyü olan Kınık’ta kurduğu “Şato Köy Evi” nde çay ve ikramlarda bulundu.
Bu mini tatil evi son derece otantik olup rezervasyonla, tek kişi veya ailecek kalınabilecek son derece dinlendirici bir mekân. İşleticisi Şaban Bey ve eşi Habibe Gürcan çifti. Emekliliklerinde hayalini kurdukları işleriymiş.
Cidden böyle bir yerde akşam saatinde çay ve ikramlar, ekibi dinlendirdi. Dinlenmek maksadıyla tatil köyü düşleyenlere tavsiye ederiz.
Bütün gün bizimle olup bilgilendirme yaptıkları ve ayrıca mükrim ve misafirperverliği için Şaban Gürcan Bey’e ve saygıdeğer eşi Habibe hanımefendiye ayrı ayrı teşekkür ederiz.