Tarih: 09.12.2023 13:58

GERÇEK HAYVANLARIN ANATOMİ SERGİSİ'NE BÜYÜK İLGİ! SERGİ TARİHİ UZATILDI!

Facebook Twitter Linked-in

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Dünya genelinde 50 milyonu aşkın ziyaretçi rekoruyla anılan sergiye, dünyanın en önemli deneyim sergilerini ülkemize getiren HUPALUPA Expo ev sahipliği yapıyor. Ocak ayına kadar açık kalması planlanan serginin tarihi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2 Şubat tarihine kadar uzatıldı. 2 ay boyunca açık kalacak olan sergi  10.00 ile 20.00 saatleri arasında, her saat başı başlayacak olan seanslarıyla ziyarete açık olacak.

Bilim ve sanat çevreleri tarafından dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan “Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”, Ataşehir Metropol İstanbul’daki HUPALUPA Expo’da açıldı. Ziyaretçilerin dünyadaki yaşam çeşitliliğine ve benzerliklerimizin mucizesine tanık olduğu  sergi, diğer canlı türlerine karşı daha fazla saygı göstermeye ve bu çeşitliliği korumaya da çağrıda bulunuyor.

Sergide, Prof. Dr. Gunther von Hagens’in geliştirdiği plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirilen hayvan bedenlerini sanatsal bir yaklaşımla ortaya konuluyor. Küratörlüğünü Dr. Angelina Whalley’in üstlendiği eşsiz serginin ülkemizdeki bilimsel danışmanlığını ise  İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yürütüyor.

Toplamda 1.200 metrekare alana kurulan sergide, dünyanın en büyük plastinatı olan bir filden, hamile bir keçiye, 6 metre uzunluğundaki zürafadan, yemini ağzında tutan bir köpekbalığına kadar 100’den fazla hayvan figürü yer alıyor. Sergide yer alan tüm eserler, doğal yollarla hayatını kaybeden canlıların plastine edilmesiyle oluşturuldu.

BODY WORLDS: ANIMAL INSIDE OUT-GERÇEK HAYVANLARIN ANATOMİ SERGİSİ

Sergi, ziyaretçilere plastinasyon tekniği kullanarak dünyanın en muhteşem varlıklarının karmaşık biyoloji ve fizyolojisini keşfetme, hayvanların iç işleyişini anlama olanağı sunuyor.

Her yaştan ziyaretçi için tasarlanan sergide ziyaretçiler çeşitli hayvanların, çevrelerinde hayatta kalmak için özgün adaptasyonları nasıl kullandığını, yaşayan organizmaların ve doğal dünyanın evrimi hakkında pek çok şey keşfediyor.

Sergide yer alan eserler arasında, şimdiye kadar plastine edilen en büyük varlık olan 6x3 metre boyutlarında ve 3,2 ton ağırlığındaki dişi fil Samba, tüm zamanların en uzun plastinatı olan 6 metre boyundaki zürafa, plastinasyonu 6.300 saat süren 2,5 metre boyunda 275 kilogram ağırlığındaki kahverengi bir boz ayı, günlük 27 kilogram yeşillik tüketen 200 kilogramlık goril, dağ keçileri ve ahtapotlar gibi çok sayıda eser  bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —